|
Super suppen
Lidt magert bacon, en sjat
kaffe eller 1 tsk. instant, 4 laurbærblade, ½ pose tørret tomat, 3 fed
hvidløg, 3 store kartofler, 1 porer, 1 gulerod, et stort løg, ½ l
vand.
Bacon skæres i tern og svitses gryde. Grøntsager skæres fint og
sauteres i i baconternene. Tørrede tomater strimles. Øvrige
ingredienser kommes i og koger i ca. 10 min. hvor efter laurbærblade
fjernes og alt blendes.
Er det til gæster kan der evt. tilsættes en smule fløde. Drys med
fintsnittet purløg. Server med havregrødschips.
|
Havregrødschips
Kog en portion havregrød på
vand. Tilsæt lidt smør og salt. Med spiseske smøres chips ud på
bagepapir og bages ved 175°ca. 30 min.
|
Flot
skaldyrsrand
150 gr. hummerhaler, 1 ds.
krabbekød, 100 gr. gode rejer, 2 rødspættefileter, 1 ds. asparges
(friske hvis det er forår), dild.
Aspic (gelé): 3 del hvidvin, i del fiskefond, 1 del aspargesvand, 7 bl.
husblas.
Fileterne rulles og koges, skæres i mindre stykker og lægges sammen
skaldyrene, dild og aspargesen i randform.
Husblas sættes i blød i koldt vand 20 min. Kog hvidvin, fiskefond og
aspargesvand, - filtreres i kaffefilter. Varm op igen, knug husblasen
og rør den i suppen. Hæld suppen i randformen og stil den i køleskab.
Serveres med kold sauce: 2 del tykmælk, 1 del fløde, 1 tsk. Dijon
sennep, purløg og dild.
|
Skinkeruller med æggesalat
En skive god skinke pr.
person, 1 æg pr. person, purløg, salt og peber, koldt smør fx en
strøget spsk. pr. person.
Æggene koges smilende og moses med gaffel (må ikke blendes) ned i smør
med salt og peber. Rør fint klippet purløg i og sæt massen til
afkøling. Læg en stor spiseske fuld på hver skive skinke og rul
skinken. Kan også bruges til frokost med rugbrød til.
|
Moulle mariniere (fiskerens muslinger) - udtales [mul marinier]
4 pers.: 2 kg. muslinger, smør,
løg, hvidløg, salt, peber, laurbærblade, tør hvidvin.
Muslingerne skrubbes. Løg og hvidløg vendes i smeltet smør. Kom resten
af ingredienserne i og kog 5 min. Ryst gryden flere gange under vejs.
Server i dyb tallerken med brød til.
|
Røget ørredmousse
200 gr. røget ørred, 1
flødeost naturel, 2 del yoghurt, citron, peber, paprika, kaviar,
salat, tomat, agurk
Ørred, ost, yoghurt, saft af ½ citron, peber, lidt paprika evt. en
knsp. sukker Blendes grundigt.
Læg salat, tomat, citronskive og to strimler agurk (laves med
gulerodsskræller af den lange led af agurken) på tallerken. Læg to
kugler mousse med spiseske oven på salaten.
|
Blinis
2½ dl mælk, 10 gr. gær, 100 gr.
boghvedemel, 2 æg, salt.
Denne opskrift er den letteste, men der er rigtig mange blinis
opskrifter. Lun mælken, rør gær i, kom halvdelen af melet i, rør æg i,
tilsæt salt og resten ag melet. Bages på alm. pande, Der kan være 5 små
pandekager på panden.
Server kaviar eller lakserogn og en skål creme fraiche. Tomat og
citron.
|
Avokado
2 avokado, 1 fed hvidløg, 1
reven gulerod, fintklippet purløg, 1 bæger hytteost, 1 spsk.
mayonnaise, salt og peber, et par dråber balsamico.
Knust hvidløg, gulerod, salt, peber, purløg, balsamico og
mayonnaise blandes. Vend hytteost i. Del avokadoer i halve. Læg
blandingen på hver og pynt med purløg og tomat. Kan også serveres med
skaldyr + citron.
|
Vegetartærte med spinat og mandler
150 gr. stenkværnet mel, 100
gr. blendede mandler, 2 æg, 1 spsk. olivenolie, 400 gr. hakket spinat,
50 gr. cheddar ost, ½ tsk. muskat, salt, peber, 1 revet løg, evt.
nonoxalsyre.
Mel, mandler, olie og æg. Læg dejen i smurt tærteform og prikkes med
gaffel. Bages ca. 10 min. ved 180. ved Bland øvrige ingredienser og
hæld dem på tærtebunden, der bages videre i ca. 35 min.
|
Paté
1 pk. frossen kyllingelever,
400 gr. kalvekød, 1 dl tør Vermouth, 1 del portvin, 1 mellemstort
løg, 1 fed hvidløg, ½ tsk. knust timian, salt og peber, lidt muskat, 1
æg, 1 skive lyst brød eller 2 spsk. rasp, 1 spsk. hvedemel, 3 laurbærblade
Laurbærblade lægges øverst på pateen, resten blendes groft. Smør en
form og bag i 200°1 time. Serveres kold med cornichon og groft
brød.
|
Fyldte agurkeruller
1 salatagurk, skiver af røget
laks eller hellefisk, coctailpinde af træ, 1 spsk. olivenolie, peber,
lidt citronsaft, dild.
Skær agurken i lange tynde skiver med gulerodsskraber. Stop ved
kernerne, - vend agurken. Dæk skiverne med tilklippet fisk, drys med
peber og dryp citronsaft over. Rul dem og del på tværs. Stik en pind i
for at holde stykkerne sammen. Stænk olivenolie og lidt citron over.
Pynt med dild.
|
Fiskepaté
|
Skaldyrsalat |
Israelsk forret
500 gr. hakket kalvekød
blandes med 1 æg, 1 spiseske mel, oregano, karry, paprika og muskat (½
tsk. af hver). 5 blødkogte æg.
Smør en rugbrødsform, den skal nu fores med knap halvdelen af farsen.
Det yderste skæres af hver ende af æggene. Æggene lægges i række ned
på farsen og dækkes med den resterende fars. 180° i 45 min. Serveres varm med lidt
salat, brød og koldt smør. Skiverne ser flotte ud, hvis man serverer
portionsanretning.
|
Italiensk forret
- lyn hurtig
1 pk. frossen butterdejs
rulle, 1 glas pesto, store tomater, lidt reven ost eller gederulle.
Læg dejen på bagepapir, rids med kniv kvadrater ca. 6x6 cm, smør pesto
på hver kvadrat, læg en tomatskive på hver og en skive gedeost - eller
drys med reven ost. Sættes midt i ovnen 200°
i 15 min. |
Kold
agurkesuppe
4
pers: 2 let skrællede agurker blendes med 2 fed hvidløg, en håndfuld
valnødder, 4 dl bouillon, 2 spsk. olie, 4 dl græsk yoghurt. Serveres
meget kold med ituskårne tomater, basilikum og persille i midten.
|
Røget ørredmousse
4 pers. Følgende blendes: 1
pk. røget ørred, 2 spsk. græsk yoghurt, ½ tsk Dijon sennep, peber og
lidt salt. Tilsæt fint klippet purløg. Serveres på et fad med salat,
tomat, evt. kaviar og et drys lakrids, citronmelisse.
|
Ris-rejesalat
2 kopper aflange ris, 3
kopper boulion, 150 gr. gode rejer, 1 grøn peberfrugt, 1 lille iceberg
salat, 150 gr. petite point. Dressing af: 8 spsk. olie, 2 spsk.
citronsaft, salt, peber, Dijon sennep.
Ris koges i boullion og køles ned. Dressing hældes over. Grøn peber
skæres i små tern og blandes i sammen med rejer og ærter. Salaten
skæres i strimler og lægges lagvis med blandingen - gerne i klar
glasskål.
|
Salat med laks
Icebergsalat monteres med
stykker af fersk laks, stegt på pande ved svag varme, tomat og æg.
Overhældes med olivenolie, citron, lidt salt og peber og pyntes med
purløg.
|
Fiskerand med røget laks
Fiskefars af torsk koges i
randform i vandbad. Afkøles. Laks lægges hen over farsen eller lægges
som ruller rundt om ringen. I midten placeres røræg af 4 æg med fløde,
salt og peber. Server med citron og salatblade.
|
Kyllingsalat |
Quiche Lorraine
Tærteform, Dej: 100 gr. smør,
1 æggeblomme, 1/4 tsk. salt, 4 spsk. koldt vand, 200 gr. groft hvedemel.
Fyld: 100 gr. skinketern, 125 gr. bacontern, 1 stor snittet porre, 100
gr revet Gruyere eller Emmentaler, 4 æg, 1 dl fløde, salt og peber.
Bland dejen af ingredienserne og læg den i køleskab. Rul den derefter
og beklæd den smurte tærteform. Prik dejen i bunden med en gaffel. Bag
15 min ved 200 grader.
Rist porrestykkerne. Læg porre, skinke, bacon og lidt af osten på
tærtebunden. Pisk æg, fløde og krydderier og vend resten af osten i
massen. Hæld den i tærteformen og bag 35 min ved 200°.
|
Foie
gras
2 skiver fois gras serveret
med tranebær marineret i portvin og syltet græskar + groft brød
|
Fyldte løg
4 pers. 4 store løg, 1 dl
kogt kold bulgur, rasp, persille, lidt fløde, salt og peber, revet
ost, 2 dl bouillon.
Kog løgene i 10 min og tag indmaden ud. Sæt løgene i et ildfast fad.
Hak indmaden fra løgene og bland det med 2 spsk. rasp, hakket persille,
salt og peber. Farsen kommes i løgene, der drysses rasp over og Hældes
bouillonen ved. Bag ved 200°i 35 min - drys ost over og bag
yderligere 10 min.
|
Karrysuppe - den hurtige
1 løg, 2 fed hvidløg, 1
kartoffel, 1 gulerod, 2 dl bouillon, lidt olie, 1 tsk. karry,
en sjat fløde eller lille ds. kokosmælk, lidt bacontern.
Svits karry og derefter løg, hvidløg, kartoffelskiver og gulerod
skiver i olie. Tilsæt bouillon og kog i 7 min. blend suppen og tilsæt
fløden/kokosmælken. Der kan drysses ristede bacontern over
portionsanretning. |
Hermans æg
4 pers: 4 æg, 2 spsk. smør,
salt og peber, muskat, tørret dild, 2 tomater.
Æggene koges til "smilende", hoses med en gaffel ned i smørret mens de
er varme. Tilsæt krydderier og køl ned. Der formes kugler med en
spiseske - to til hver. Server tomatskiver, godt brød og dild til. |
Spansk suppe: Digestion-gazpacho
2 pers: 3 store tomater, 1
peberfrugt, 1 agurk, 1 løg, ingefær, basilikum, hvidvinseddike,
olivenolie, salt, peber, 3 fed hvidløg.
Alt skæres i grove stykker og blendes. Der pyntes med basilikumblade
og lidt god olivenolie. |
|
|
|
Unikke gaver
Smykker til
individualister
www.sienna.dk
Indretnings-
design
Få hjælp i 2
timer eller mere
www.prae.dk/bo
Unika porcelæn
Spændende
design:
Thoras Blonde
www.prae.dk/
thora
Indretnings-
design
Få hjælp i 2
timer eller mere
www.prae.dk/bo
|