Annette Præstegaard - designbureau

 

Tomater i haven

Sådan lykkes det - Mine allerbedste mad- og bageopskrifter

search engine by freefind advanced
Brød
Forretter
Hovedretter
Dessert
Kage
Jul
Forside

 

Super suppen
Lidt magert bacon, en sjat kaffe eller 1 tsk. instant, 4 laurbærblade, ½ pose tørret tomat, 3 fed hvidløg, 3 store kartofler, 1 porer, 1 gulerod, et stort løg, ½ l vand.

Bacon skæres i tern og svitses gryde. Grøntsager skæres fint og sauteres i i baconternene. Tørrede tomater strimles. Øvrige ingredienser kommes i og koger i ca. 10 min. hvor efter laurbærblade fjernes og alt blendes. Er det til gæster kan der evt. tilsættes en smule fløde. Drys med fintsnittet purløg. Server med havregrødschips.
 
Havregrødschips
Kog en portion havregrød på vand. Tilsæt lidt smør og salt. Med spiseske smøres chips ud på bagepapir og bages ved 175°ca. 30 min.
 
Flot skaldyrsrand
150 gr. hummerhaler, 1 ds. krabbekød, 100 gr. gode rejer, 2 rødspættefileter, 1 ds. asparges (friske hvis det er forår), dild.
Aspic (gelé): 3 del hvidvin, i del fiskefond, 1 del aspargesvand, 7 bl. husblas.

Fileterne rulles og koges, skæres i mindre stykker og lægges sammen skaldyrene, dild og aspargesen i randform.
Husblas sættes i blød i koldt vand 20 min. Kog hvidvin, fiskefond og aspargesvand, - filtreres i kaffefilter. Varm op igen, knug husblasen og rør den i suppen. Hæld suppen i randformen og stil den i køleskab.
Serveres med kold sauce: 2 del tykmælk, 1 del fløde, 1 tsk. Dijon sennep, purløg og dild.
 
Skinkeruller med æggesalat
En skive god skinke pr. person, 1 æg pr. person, purløg, salt og peber, koldt smør fx en strøget spsk. pr. person.

Æggene koges smilende og moses med gaffel (må ikke blendes) ned i smør med salt og peber. Rør fint klippet purløg i og sæt massen til afkøling. Læg en stor spiseske fuld på hver skive skinke og rul skinken. Kan også bruges til frokost med rugbrød til.
 
Moulle mariniere (fiskerens muslinger) - udtales [mul marinier]
4 pers.: 2 kg. muslinger, smør, løg, hvidløg, salt, peber, laurbærblade, tør hvidvin.

Muslingerne skrubbes. Løg og hvidløg vendes i smeltet smør. Kom resten af ingredienserne i og kog 5 min. Ryst gryden flere gange under vejs. Server i dyb tallerken med brød til.
 
Røget ørredmousse
200 gr. røget ørred, 1 flødeost naturel, 2 del yoghurt, citron, peber, paprika, kaviar, salat, tomat, agurk

Ørred, ost, yoghurt, saft af ½ citron, peber, lidt paprika evt. en knsp. sukker Blendes  grundigt.
Læg salat, tomat, citronskive og to strimler agurk (laves med gulerodsskræller af den lange led af agurken) på tallerken. Læg to kugler mousse med spiseske oven på salaten.
 
Blinis
2½ dl mælk, 10 gr. gær, 100 gr. boghvedemel, 2 æg, salt.

Denne opskrift er den letteste, men der er rigtig mange blinis opskrifter. Lun mælken, rør gær i, kom halvdelen af melet i, rør æg i, tilsæt salt og resten ag melet. Bages på alm. pande, Der kan være 5 små pandekager på panden.
Server kaviar eller lakserogn og en skål creme fraiche. Tomat og citron.
 
Avokado
2 avokado, 1 fed hvidløg, 1 reven gulerod, fintklippet purløg, 1 bæger hytteost, 1 spsk. mayonnaise, salt og peber, et par dråber balsamico.

Knust hvidløg, gulerod, salt, peber, purløg, balsamico  og mayonnaise blandes. Vend hytteost i. Del avokadoer i halve. Læg blandingen på hver og pynt med purløg og tomat. Kan også serveres med skaldyr + citron.
 
Vegetartærte med spinat og mandler
150 gr. stenkværnet mel, 100 gr. blendede mandler, 2 æg, 1 spsk. olivenolie, 400 gr. hakket spinat, 50 gr. cheddar ost, ½ tsk. muskat, salt, peber, 1 revet løg, evt. nonoxalsyre.

Mel, mandler, olie og æg. Læg dejen i smurt tærteform og prikkes med gaffel. Bages ca. 10 min. ved 180. ved Bland øvrige ingredienser og hæld dem på tærtebunden, der bages videre i ca. 35 min.
 
Patépaté
1 pk. frossen kyllingelever, 400 gr. kalvekød, 1 dl tør Vermouth,  1 del portvin, 1 mellemstort løg, 1 fed hvidløg, ½ tsk. knust timian, salt og peber, lidt muskat, 1 æg, 1 skive lyst brød eller 2 spsk. rasp, 1 spsk. hvedemel, 3 laurbærblade

Laurbærblade lægges øverst på pateen, resten blendes groft. Smør en form og bag i 200°1 time. Serveres kold med cornichon og groft brød.
 
Fyldte agurkeruller
1 salatagurk, skiver af røget laks eller hellefisk, coctailpinde af træ, 1 spsk. olivenolie, peber, lidt citronsaft, dild.

Skær agurken i lange tynde skiver med gulerodsskraber. Stop ved kernerne, - vend agurken. Dæk skiverne med tilklippet fisk, drys med peber og dryp citronsaft over. Rul dem og del på tværs. Stik en pind i for at holde stykkerne sammen. Stænk olivenolie og lidt citron over. Pynt med dild.

 
Fiskepaté
 
Skaldyrsalat
Israelsk forret
500 gr. hakket kalvekød blandes med 1 æg, 1 spiseske mel, oregano, karry, paprika og muskat (½ tsk. af hver). 5 blødkogte æg.

Smør en rugbrødsform, den skal nu fores med knap halvdelen af farsen. Det yderste skæres af hver ende af æggene. Æggene lægges i række ned på farsen og dækkes med den resterende fars. 180° i 45 min. Serveres varm med lidt salat, brød og koldt smør. Skiverne ser flotte ud, hvis man serverer portionsanretning.
 
Italiensk forret - lyn hurtig
1 pk. frossen butterdejs rulle, 1 glas pesto, store tomater, lidt reven ost eller gederulle.

Læg dejen på bagepapir, rids med kniv kvadrater ca. 6x6 cm, smør pesto på hver kvadrat, læg en tomatskive på hver og en skive gedeost - eller drys med reven ost. Sættes midt i ovnen 200
° i 15 min. 
Kold agurkesuppe
 4 pers: 2 let skrællede agurker blendes med 2 fed hvidløg, en håndfuld valnødder, 4 dl bouillon, 2 spsk. olie, 4 dl græsk yoghurt. Serveres meget kold med ituskårne tomater, basilikum og persille i midten.
 
Røget ørredmousse
4 pers. Følgende blendes: 1 pk. røget ørred, 2 spsk. græsk yoghurt, ½ tsk Dijon sennep, peber og lidt salt. Tilsæt fint klippet purløg. Serveres på et fad med salat, tomat, evt. kaviar og et drys lakrids, citronmelisse.
 
Ris-rejesalat
2 kopper aflange ris, 3 kopper boulion, 150 gr. gode rejer, 1 grøn peberfrugt, 1 lille iceberg salat, 150 gr. petite point. Dressing af: 8 spsk. olie, 2 spsk. citronsaft, salt, peber, Dijon sennep.

Ris koges i boullion og køles ned. Dressing hældes over. Grøn peber skæres i små tern og blandes i sammen med rejer og ærter. Salaten skæres i strimler og lægges lagvis med blandingen - gerne i klar glasskål.
 
Salat med laks
Icebergsalat monteres med stykker af fersk laks, stegt på pande ved svag varme, tomat og æg. Overhældes med olivenolie, citron, lidt salt og peber og pyntes med purløg.
 
Fiskerand med røget laks
Fiskefars af torsk koges i randform i vandbad. Afkøles. Laks lægges hen over farsen eller lægges som ruller rundt om ringen. I midten placeres røræg af 4 æg med fløde, salt og peber. Server med citron og salatblade.
 
Kyllingsalat
Quiche Lorraine
Tærteform, Dej: 100 gr. smør, 1 æggeblomme, 1/4 tsk. salt, 4 spsk. koldt vand, 200 gr. groft hvedemel.
Fyld: 100 gr. skinketern, 125 gr. bacontern, 1 stor snittet porre, 100 gr revet Gruyere eller Emmentaler, 4 æg, 1 dl fløde, salt og peber.

Bland dejen af ingredienserne og læg den i køleskab. Rul den derefter og beklæd den smurte tærteform. Prik dejen i bunden med en gaffel. Bag 15 min ved 200 grader.
Rist porrestykkerne. Læg porre, skinke, bacon og lidt af osten på tærtebunden. Pisk æg, fløde og krydderier og vend resten af osten i massen. Hæld den i tærteformen og bag 35 min ved 200°.
 
Foie gras
2 skiver fois gras serveret med tranebær marineret i portvin og syltet græskar + groft brød
 
Fyldte løg
4 pers. 4 store løg, 1 dl kogt kold bulgur, rasp, persille, lidt fløde, salt og peber, revet ost, 2 dl bouillon.

Kog løgene i 10 min og tag indmaden ud. Sæt løgene i et ildfast fad. Hak indmaden fra løgene og bland det med 2 spsk. rasp, hakket persille, salt og peber. Farsen kommes i løgene, der drysses rasp over og Hældes bouillonen ved. Bag ved 200°i 35 min - drys ost over og bag yderligere 10 min.
 
Karrysuppe - den hurtige
1 løg, 2 fed hvidløg, 1 kartoffel, 1 gulerod, 2 dl bouillon, lidt olie, 1 tsk. karry, en sjat fløde eller lille ds. kokosmælk, lidt bacontern.

Svits karry og derefter løg, hvidløg, kartoffelskiver og gulerod skiver i olie. Tilsæt bouillon og kog i 7 min. blend suppen og tilsæt fløden/kokosmælken. Der kan drysses ristede bacontern over portionsanretning.
Hermans æg
4 pers: 4 æg, 2 spsk. smør, salt og peber, muskat, tørret dild, 2 tomater.

Æggene koges til "smilende", hoses med en gaffel ned i smørret mens de er varme. Tilsæt krydderier og køl ned. Der formes kugler med en spiseske - to til hver. Server tomatskiver, godt brød og dild til.
Spansk suppe: Digestion-gazpacho
2 pers: 3 store tomater, 1 peberfrugt, 1 agurk, 1 løg, ingefær, basilikum, hvidvinseddike, olivenolie, salt, peber, 3 fed hvidløg.

Alt skæres i grove stykker og blendes. Der pyntes med basilikumblade og lidt god olivenolie.
 

 


 

Skinke med æggesalat


Avocado mousse med rejer
 




















Røget ørredmousse


salat med laks
 

fiskerand med røget laks


foie gras

     
      
       Unikke gaver
        Smykker til 
       individualister

       www.sienna.dk


       

       
Indretnings- 
       design

         Få hjælp i 2
       timer eller mere
        www.prae.dk/bo


      
Annette Præstegaard: Thoras Blonde
       Unika porcelæn        Spændende
       design:
       Thoras Blonde

       
www.prae.dk/
        thora


     
  
      
      

           
       
Indretnings- 
       design

        Få hjælp i 2
      timer eller mere
        www.prae.dk/bo